Impuls de la recerca

Integració amb l’entorn

Un gran porxo a la planta baixa converteix l’edifici de l’Institut de Recerca en un nou accés al conjunt de Sant Pau.  

A la vegada, l’aplicació de noves tecnologies arquitectòniques ha permès que la construcció s’integri a la perfecció amb les especials característiques dels pavellons modernistes projectats per Lluís Domènech i Montaner. L’actuació més important que ho ha fet possible ha estat la instal·lació d’una gelosia translúcida de ceràmica que recobreix tota la façana. L’estructura canvia d’aparença al llarg del dia en funció de la llum del sol, tant des de l’exterior com des de l’interior. Exteriorment, les peces de ceràmica imiten el maó de les antigues construccions hospitalàries, i per la cara interior un acabat vitrificat evoca les tonalitats que va utilitzar Domènech i Montaner a les cúpules i a les cobertes modernistes.