Suport a l’assistència

Finançament d’obres i equipament

Nou Dispositiu d’Atenció a la Fragilitat

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau posa en marxa el Dispositiu d’Atenció a la Fragilitat el novembre de 2017. Aquest és un nou espai del Servei d’Urgències que funciona les 24 hores al dia amb 13 boxes adaptats a les característiques dels pacients més vulnerables.

Donada la transcendència del projecte, la Fundació Privada ha destinat 230.652 € a l’adequació d’aquest nou espai pensat per a persones grans amb malalties cròniques, però també per a persones que tenen demència, malalties neurològiques, oncològiques, alt grau de dependència o qualsevol trastorn que els pugui provocar estrès i ansietat quan són ateses a Urgències.

Sant Pau atén 115.000 urgències d’adults a l’any, el 40% són de majors de 65 anys i al voltant d’un 20% compleixen criteris de vulnerabilitat. Amb aquest nou dispositiu es treballarà perquè els malalts més fràgils estiguin a Urgències el menys possible (amb una estada prevista d’entre 12 i 36 hores) i en les millors condicions. El nou dispositiu té cortines especials per absorbir els sorolls, la llum natural és regulable –i l’artificial és de baixa intensitat– i el recobriment de les parets és especial per evitar els reflexos. També està pensat perquè els malalts i els acompanyants tinguin una estada més confortable.

Nova Unitat Alzheimer – Down

L’abril de 2016, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Catalana Síndrome de Down van inaugurar la nova Unitat Alzheimer – Down, en un espai del Pavelló de Santa Victòria cedit i adequat per la Fundació Privada.

La Unitat Alzheimer – Down té com a objectiu millorar la qualitat en l’atenció dels pacients amb la integració en una única localització de l’atenció neurològica adulta de les persones amb síndrome de Down de Catalunya. Aquesta nova unitat és l’embrió d’un ambiciós projecte, l’International Sant Pau Alzheimer & Down Barcelona Institute (ISADI), un centre mundial de referència per a la recerca en l’Alzheimer, integrat pel Sant Pau Alzheimer Research Center i el Barcelona Down Medical Center de la Fundació Catalana Síndrome de Down. El Barcelona Down Medical Center, amb l’Hospital de Sant Pau, vol donar resposta a la complexitat de tots els problemes neurològics de les persones adultes amb síndrome de Down de Catalunya.

Per a l’adequació d’aquest espai, la Fundació Privada va assignar 16.518 €.

Unitat de Conductes Addictives

Després que el 2013 finalitzés la Fase 1 de l’adequació d’espais a l’Hospital per al Servei de Psiquiatria, encara restaven pendents de trasllat algunes de les seves unitats, disperses pel Recinte Històric de Sant Pau. Entre elles es trobava la Unitat de Conductes Addictives, ubicada al Pavelló de les Cuines i que a principis del 2016 es va traslladar a la planta 2 del Pavelló de Sant Antoni, al mateix Recinte Històric. Per a l’adequació d’aquesta planta, (eliminar: projectada per l’arquitecte Joan Tous i executada entre l’abril i el desembre de 2015,) la Fundació Privada va destinar 889.858 € per rehabilitar-la i 100.000 € per equipar-la.

Aquesta nova Unitat compta amb unes instal·lacions de 1.243 m² de superfície, completament renovades i que responen a les necessitats assistencials actuals. Els serveis que la integren són: la Unitat Hospitalària de Desintoxicació (UHD), ubicada a l’espai anomenat Sala Montserrat Montero, l'Hospital de Dia, i el Centre d'Atenció i Seguiment Sant Pau (CAS Sant Pau), que engloba les Consultes Externes i el Seguiment d’Infermeria.

La Sala Montserrat Montero disposa de 12 habitacions individuals, dues de les quals es podrien convertir en dobles, 4 consultes, sala d’estar-menjador, aula de plàstica, gimnàs, terrassa i una àrea d’ingressos. Al CAS Sant Pau hi ha 10 consultes amb sala d’espera i recepció, mentre que Seguiment d’infermeria disposa de dos punts d’atenció. L'Hospital de Dia té dues sales i comparteix amb la UHD el gimnàs, l’aula de plàstica i la consulta de teràpia de grup. La Unitat també disposa de vestidors per al personal, un dormitori per al metge de guàrdia de Psiquiatria, dues sales de descans per al personal sanitari (office), dues àrees de treball, un magatzem i la secretaria.

La Unitat Hospitalària de Desintoxicació de Sant Pau és la més gran de Catalunya (inclou 12 llits) i la que concentra més activitat assistencial. Des de fa anys és centre de suport a d’altres centres ambulatoris per al tractament de les addiccions.