Notícies

Enrere 02/07/2021

Suport a la transformació assistencial en l’àrea cardíaca

El Recinte Modernista va acollir, el passat 30 de juny, el debat “La transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable”. La trobada, organitzada per l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va ser un acte de reconeixement a la col·laboració de la Fundació Privada Daniel Bravo en la posada en marxa d’una nova sala híbrida per a intervencions cardíaques, un projecte que també ha comptat amb el suport de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La taula rodona va comptar amb la participació del Dr. Xavier Viñolas, director del Servei de Cardiologia de l’Hospital, el Dr. Manel Peiró, director de l’Institute for Healthcare Management a ESADE, i el Dr. Ramon Maspons, director de l’Àrea d’Innovació i Prospectiva de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària. Les darreres tendències en la gestió del pacient  amb marcapassos, els canvis experimentats en els sistemes assistencials al llarg del segle XXI i la incorporació de la innovació en el sistema sanitari van ser algunes de les qüestions que s’hi van abordar.

Suport de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

A banda de cedir l’espai per a la celebració de l’acte de reconeixement, la Fundació també ha tingut una participació activa en la posada en marxa de la nova sala t’intervencionisme híbrid d’última generació. En concret, va assumir prop de 200.000 euros corresponents a l’adequació dels espais que donen cabuda al nou equipament.

El dispositiu permetrà realitzar intervencions cardíaques de diferent complexitat. També dota l’Hospital d’una sala de visionat i transmissió que facilitarà la docència dels mètodes d’implant de dispositius i altres intervencions a altres hospitals, i a estudiants avançats que volen millorar el seu coneixement sobre aquest tipus d’intervencions.

Així, Sant Pau no només avança en la incorporació de les darreres tecnologies en la pràctica assistencial. També fa un gran pas endavant en la implementació d’avançats sistemes de comunicació que permetran millorar la relació amb els centres d’atenció primària i impulsar la formació d’especialistes en la implantació de marcapassos i desfibril·ladors.

El finançament d’obres i equipaments que reverteixin en la qualitat assistencial de l’Hospital és una de les línies de treball de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.