Notícies

Enrere 22/06/2022

S’inicien les obres de rehabilitació del Pavelló de La Puríssima

Aquest mes de juny s’ha iniciat la rehabilitació i consolidació de la coberta, cúpula, terrasses, torre de l’aigua i façanes del Pavelló de La Puríssima. Es tracta d’una reforma integral de les parts exteriors de l’edifici que n’assegurarà la integritat. L’obra més destacada serà la consolidació i rehabilitació de la cúpula principal, que actualment es troba apuntalada estructuralment i està en molt mal estat. El projecte també inclou l’enderroc de volums no originals i la recuperació d’elements ornamentals retirats amb el pas dels anys.

Aquesta actuació s’ha pressupostat en 2.329.071 € i té un termini d’execució de 10 mesos. El projecte compta amb un ajut d’1.274.610 € de la convocatòria del 2019 del programa de l’1,5% Cultural, impulsat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La resta del finançament anirà a càrrec de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El 2009, després del trasllat de l’activitat sanitària al nou Hospital, es va posar en marxa la rehabilitació dels 12 pavellons modernistes catalogats com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. La primera fase d’actuació del procés de rehabilitació inclou una àrea de treball de 29.517 m² construïts, 31.052 m² d’espai exterior, 12 pavellons i 650 metres de galeries subterrànies. Dels 12 edificis previstos, fins al 2022, se n’han rehabilitat 8 (Pavelló de l’Administració, Santa Apol·lònia, Sant Jordi, Sant Leopold, Casa d’Operacions, La Mercè, Sant Manuel i Sant Salvador).