Notícies

Enrere 20/04/2022

Fundació Kālida: medalla FAD 2021

Foment de les Arts i del Disseny ha concedit la medalla FAD 2021 a la Fundació Kālida. Aquesta institució ha atorgat aquest reconeixement a l’aposta de Kālida pel disseny com a eina en el benestar de les persones amb càncer. A més, el guardó vol remarcar la importància de l’entorn en el procés de cura i el desafiament d’humanitzar els espais a través del disseny.

La Fundació Kālida es va constituir a Barcelona el 2016 gràcies a l’esforç desinteressat de moltes persones i l’impuls estratègic de la Fundació Nous Cims i la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El centre Kālida, ubicat entre el Recinte Modernista i l'Hospital de Sant Pau i el seu Servei d’Oncologia, va ser ideat per l'arquitecta Benedetta Tagliabue, qui va projectar un edifici protector i amable de forma hexagonal, allunyat de la fredor de les sales oncològiques i concebut com un pavelló jardí. La interiorista Patricia Urquiola va crear en els espais interiors una llar, acollidora i càlida. L’entorn enjardinat s’emmiralla en el projecte arquitectònic veí del Recinte Modernista de Sant Pau, concebut en el seu moment per Lluís Domènech i Montaner com a espai terapèutic per als pacients de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.