Notícies

Enrere 28/07/2022

Creació del Centre de Validacions Clíniques de Solucions Digitals de Sant Pau

L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub, ubicat al pavelló de Sant Manuel del Recinte Modernista, han creat un Centre de Validacions Clíniques de Solucions Digitals per facilitar la transferència tecnològica en l’àmbit de la salut.

Aquest centre, que depèn de la Unitat de Salut Digital de l’Hospital de la Sant Pau (impulsada i finançada per la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau), té com a objectiu ser una eina àgil i eficaç en l’avaluació de la viabilitat, la seguretat i l’efectivitat clínica de solucions digitals i nous processos assistencials. En aquest sentit, vol promoure l’adopció de tecnologies sanitàries innovadores plantejades per start-ups, empreses i entitats públiques del sector sanitari, i facilitar la transferència de la tecnologia a l’entorn assistencial.

La Unitat de Salut Digital de l’Hospital hi aporta un equip d’experts en informàtica, epidemiologia i estadística, tècnics d’innovació i bioenginyeria, entre d’altres. El Centre de Validacions Clíniques de Solucions Digitals de Sant Pau compta també amb un Subcomitè d’Ètica d’Investigació Clínica i Tecnològica, un Comitè Científic Assessor i la col·laboració de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau.