Notícies

Enrere 16/10/2021

Col·laboració amb l’exposició “Alimentar Barcelona” del MUHBA

L’Arxiu Històric de Sant Pau ha col·laborat amb l’exposició “Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut” realitzada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) a partir de diferents recerques sobre el proveïment de la ciutat i la salut dels barcelonins i barcelonines al llarg de la història. La iniciativa, que s’emmarca en els actes promoguts per l’Ajuntament com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, aprofundeix en una de les ocupacions principals del Consell de Cent, la institució barcelonina creada el 1249: assegurar el proveïment de la població i la seguretat alimentària.

Sant Pau ha cedit temporalment per a l’ocasió tres peces que formen part del seu fons, i que donen suport al relat històric de la mostra. En primer lloc, l’Estat o Pauta que expressa la Ració diària ordinària i extraordinària, una peça que data de l’any 1757 que especifica les racions de queviures que es repartien als interns i personal de la Casa de Convalescència de l’Hospital. També s’hi podrà veure el Llibre de Taula de la Casa de Convalescència, que conté diferents documents relacionats amb la creació i funcionament de l’Hospital de la Santa Creu, i una petita mostra d’objectes i albarans de diversos expòsits, unes peces que testimonien la important tasca que realitzava la Santa Creu en l’acolliment d’infants i custòdia de menors orfes entre els segles XV i XIX.

“Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut”, que reuneix més de 300 peces i originals provinents de 27 prestadors diferents, es podrà visitar fins al 15 d’octubre del 2022 al MUHBA Plaça del Rei. Consulteu els horaris d’obertura.