Notícies

Enrere 24/02/2014

El Recinte Modernista obre portes després de 5 anys de rehabilitació

El Recinte Modernista de Sant Pau ha recuperat tot el seu esplendor. El president de la Generalitat, Artur Mas; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la ministra de Foment, Ana Pastor; la vice-presidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding; l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach; i els representants de la Molt Il·lustre Administració, han presidit avui l’acte institucional d’inauguració de la recuperació de l’obra més important de Lluís Domènech i Montaner.

Després de cinc anys de treballs de restauració, el conjunt arquitectònic inicia una nova etapa compromès amb la difusió de la importància històrica i patrimonial d’aquest espai, Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1997, i com a centre de coneixement format per institucions internacionals capdavanteres en els àmbits de la salut, la sostenibilitat i l’educació.

Actualment, set organitzacions treballen al Recinte Modernista: Casa Àsia i la Universitat de Nacions Unides, al Pavelló de Sant Manuel; l’Aliança Mundial de Partenariats d’Operadors d’Aigua (GWOPA) i l’Organització Mundial de la Salut, al Pavelló de Nostra Senyora de la Mercè; i la Xarxa Global d’Universitats per a la Innovació (GUNI), l’Institut Forestal Europeu (EFI) i el Programa de Perfils de Ciutats Resilients (CRPP), al Pavelló de Sant Leopold.

A banda del centre de coneixement i del programa de visites culturals, el Pavelló de l’Administració s’ha convertit en un complex de sales de conferències preparades per acollir actes i reunions corporatives.

El Recinte Modernista començarà demà, 25 de febrer, tres setmanes de portes obertes per apropar els resultats de la rehabilitació a la ciutadania. El 17 de març iniciarà la seva activitat habitual.