Acció social

Centre Kālida Sant Pau

La Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Nous Cims, amb la col·laboració de l’Hospital de Sant Pau, han impulsat la creació del Centre Kālida Sant Pau. El projecte neix amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones que conviuen amb el càncer i la dels seus familiars.

Kālida promou un model de suport oncològic integral i complementari centrat en la persona. Inaugurat al maig de 2019, el centre compta amb professionals especialitzats en suport oncològic (psicooncòlegs, infermers, treballadors socials i terapeutes), i ofereix suport emocional, pràctic i social a qualsevol persona amb càncer i el seu entorn més proper. Aquest acompanyament psicosocial complementa els tractaments mèdics dispensats pels hospitals, per això s’ubica molt a prop de l’Hospital de Sant Pau, una localització estratègica per garantir la relació amb el seu Servei d’Oncologia.

El centre, únic a l’Estat espanyol, és totalment gratuït i no requereix de cita prèvia. S’inspira en el model d’atenció psicosocial de l’organització internacional Maggie’s, formant part de la seva xarxa internacional de més de 30 centres.

L’arquitecta Benedetta Tagliabue ha estat la responsable d’idear l’edifici que acull Kālida Sant Pau. Es tracta d’un entorn arquitectònic protector, amable, envoltat de vegetació i sense referències a un centre hospitalari o de salut. La riquesa de materials, textures, colors, geometries, dibuixos, vegetació dels pavellons modernistes es veuen emmirallats en l’edifici.

Sant Pau destina anualment recursos a l’activitat del Centre Kālida i forma part del patronat de la Fundació Kālida, que n’és responsable de la gestió. Les instal·lacions estan construïdes en un terreny cedit per la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.